Energiebesparend

Tijdens het douchen verdwijnt veel warmte rechtstreeks met het afvalwater de riool in. Fluvoo hergebruikt de warmte uit je douche-afvalwater om het nieuwe tapwater dat naar je douche stroomt voor te verwarmen.

Duurzame oplossing

Fluvoo bespaart je niet alleen gas en geld, maar levert in de EPB-berekening tot 5 E-peil punten winst op. Fluvoo gaat bovendien levenslang mee.

Beste materiaal

Fluvoo is volledig vervaardigd uit koper. De mechanische sterkte en warmtegeleiding van koper zijn groter dan die van PVC. Dit zorgt voor een langere levensduur en een hoger rendement. Koper is bovendien volledig recycleerbaar.

Eenvoudige installatie

Fluvoo kan rechtstreeks op de afvoerbuizen van de douche naar de riool worden aangesloten Dit is uniek. Fluvoo bestaat uit een compleet modulair gamma geschikt voor zowel woningen als mega-projecten.

 

Fluvoo bestaat uit twee concentrische koperen buizen. Afgevoerd douchewater stroomt langs de wand van de binnenste buis met grote snelheid naar beneden. Het afgevoerde water geeft zijn warmte af aan nieuw leidingwater dat tussen de buitenste- en binnenste buis naar je douche stroomt. Door de zeer hoge stroomsnelheid van het afgevoerde douchewater langs de wand van de binnenste buis, is Fluvoo volledig zelfreinigend. Fluvoo is een erg eenvoudig, betrouwbaar systeem en kan voor een woonhuis al gauw tot 300m3 gas per jaar besparen.

 

Prijs:
680€ excl. BTW en installatie

Materiaal:
Dubbelwandige koperen buis
met voering

Afmetingen:
Diameter 50mm
Lengte 2,10m (ook verkrijgbaar 1,27m - 1,68m)

Plaatsing:
Fluvoo moet verticaal geplaatst worden en is daarom uitsluitend geschikt voor warmteterugwinning bij een douche op de bovenverdieping.

Bereken wat u bespaart per jaar

terugverdiend na jaar